Dette gjerdet har fått en fortørnet hytteeier til å klage til Hvaler kommune, og så har snøballen begynt å rulle. Nå har kommunen fått forsikringer om at gjerdet på Herføl er revet. Arkivfoto: Privat

Ordfører Borge sier seg veldig glad for at det er ordnet opp og at filminnspillingen nå kan gå som planlagt. NRK har leid Brit Solbergs hus i sommer for å spille inn sin største dramasatsing noensinne i strandområdet.

Men det omstridte, nye gjerdet ville de ikke ha med på filmen. Nå er problemet løst og innspillingen av Jan Kjærstads prisbelønte romantrilogi om Jonas Wergeland skjer i juni, melder Fredriksstad Blad.

LES OGSÅ: Dette «gjerdet» kan stanse NRK-innspilling

– Jeg leste om gjerdeproblemene i FB og forhørte meg i kommunen om hva vi kunne gjøre for å få ordnet opp i denne saken, sier ordfører Borge. Han er blitt orientert om grenseproblematikken som Brit Solberg sliter med, og kommunen skal nå hjelpe til med å få alt riktig på plass. Til gjengjeld har kommunen bedt Brit Solberg om å fjerne gjerdet.

– Vi har fått en melding med bekreftelse på at gjerdet nå er revet, sier Borge.

Filminnspilling som planlagt

– Jeg forstår at folk har reagert på gjerdet som har dukket opp på Herføl. Dette var ikke akkurat noe fint. Men nå er heldigvis alt ordnet, og NRKs storsatsing går sin gang som forutsatt, sier Borge.

Rett ved gjerdet er det altså planer om en 120 meter lang flytebrygge i regi av noen hytteeiere, noe som Brit Solberg har engasjert seg kraftig i å få stoppet. Flytebryggen verserer på overtid i kommunen etter at kommunestyret fikk kalde føtter og valgte å gå en ekstrarunde med saken.

 

Ikke så veldig ruvende

– Jeg forstår at en slik flytebrygge representerer en stor omveltning og at noen engasjerer seg mot planene. 120 meter utover i vannet høres veldig mye ut, men brygga blir likevel ikke så veldig ruvende, sier Borge.

– Men jeg forstår også at når det skjer noe som påvirker lokalmiljøet, så reagerer folk, legger Borge til.

Brit Solberg var ikke tilgjengelig for noen kommentar.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side