Årsaken er at den nye kommuneplanen ikke lenger inneholder noe forbud mot kjellere på fritidseiendommer.

Mens forbudet har vært gjeldende, har det flere ganger dukket opp saker der hytteeiere har tatt seg til rette. Den mest kjente er kjelleren til Paal Hveem.

Prøvde seg men måtte stenge

Krangelen mellom Hveem og politikerne på Tjøme varte i årevis og kostet både tid og penger. Spørsmål om anmeldelse kom opp og mange løsninger ble foreslått underveis. Vedtaket som til slutt ble fattet, gikk ut på at kjelleren måtte stenges av og at kommunen jevnlig kunne få komme på inspeksjon.

Men nå kan det som var ulovlig, brukes til trimrom, garderobe, bad, vaskerom og matbod.

Flere skal trimme i kjelleren

Ifølge Øyene er Hveem ikke alene om å ha kjellerplaner. Kommunen har mottatt en rekke søknader om å bruke såkalte tekniske rom i flere hytter som lovlige kjellere. En som har søkt, og fått ja, er Lars Nilsen. Også han har hytte på Brøtsø.

Nilsen sikret seg ei av tidenes dyreste tomter i distriktet da han kjøpte Brøtsøveien 138 for 25 millioner kroner for noen år siden.

Siden den gang har han bygd ny hytte, der han på grunn av grunnforholdene bygde et vanntett rom under hytta. Nå skal også dette innredes til trimrom, tilhørende dusj og wc, vaskerom, gjestebad og to boder.