DSCF0462.RAF
Som en ekstra gest ble fjorårets vinner av Hyttefolkets Entusiastpris belønnet med en sikteskive. 15. oktober ble den innviet på Fjellenden (1145 oh) på Aurdalsåsen. Fra venstre leder i Friluftsrådet for Valdres, Ina Syversen, prisvinner Knut Nes, Per Kristiansen som laget grunnmodellen til sikteskiva, juryleder Audun Bringsvor (Norsk Hyttelag) og ordfører Torun Klosbøle (Nord-Aurdal).

Prisen ble opprettet av Norsk Hyttelag, Hyttemessen AS og hytteavisen.no i 2016. Den første prisvinneren, Knut Nes fra Bærum, ble tildelt hederen under Hyttemessen på Hellerudsletta i fjor vår. Nes er en «hytte-aktivist» som gjennom en årrekke har jobbet for hytteeiere i Valdres, blant annet gjennom Valdres Hytteforum. Han har vært – og er – en viktige stemme for hyttefolk overfor kommunestyrer og andre beslutningstakere i hele regionen.

Belønnet med sikteskive

I tillegg til hedersprisen besluttet juryen å sørge for finansieringen av en sikteskive på Fjellenden i prisvinnerens nære naturomgivelser. En sikteskive hadde stått på Knut Nes’ og hans hyttevelforenings ønskeliste i mange år.

Noen som utretter noe ekstraordinært

Nå er tida inne for å nominere kandidater til årets Entusiastpris. Til det trenger vi hjelp. Kvalifiserte kandidater kan være så vel enkeltpersoner som lag- og foreninger. Juryen vil være på utkikk etter noen som gjør en ekstraordinær innsats, som gir noe mer til fellesskapet av hyttefolk enn hva man med rimelighet kan forvente.

Les om forårets vinner av Entusiastprisen her.

Kanskje en lokalpolitiker?

Kanskje er det et løypelag, en hyttevelforening eller en iherdig sti- og løyperydder som peker seg ut? Eller en som står opp for hytteeiernes felles interesser overfor kommunestyret? Ja, kanskje finnes det nettopp en lokalpolitiker som har banet vei for hyttefolkets interesser?

Juryen, som består av Audun Bringsvor (Norsk Hyttelag), Per Levik (Hyttemessen) og Leif Magne Flemmen (hytteavisen.no) er i alle fall sikker på at det finnes mange verdige kandidater til årets Entusiastpris. Frist for innsending av forslag er 3. april.

Send forslaget ditt til jury@entusiastpris.no.