KOJA som hytta kalles, bygges i landsbyen Fiskars, et kunst- og designerknutepunkt i det sørvestlige Finland. Tretopphytta er en del av «House by an Architect»-utstillingen under Fiskars Village Art & Design Biennale, som går fram til september i år.

Polestar-design

- Vi ble fascinert av ideen, og hvordan den overfører våre verdier til et annet miljø. Vi ble såpass imponerte at vi bestemte oss for å bygge hytta, sier Maximillian Missoni, Head of Design i Polestar.

Hytta er festet til en trestamme rett under kalesjen og fra panoramavinduene får den besøkende storveis utsikt. KOJA innkapsler både Polestars designspråk og verdier, og minimerer bruken av materialer og energi samtidig som opplevelsen maksimeres, mener produsenten.

Ser hytta fra miljøperspektiv

- De fleste designere ser på design fra et brukerperspektiv, sier KOJAs deisgner, Kristian Talvitie. Jeg ser også på ting fra et miljøperspektiv. Det bør være en symbiose mellom designet og hvor det plasseres.

For å omsette designet til virkelighet har Kristian Talvitie jobbet tett med Polestar Design-teamet i Gøteborg i Sverige, og med kolleger ved det finske designbyråraet Ultra. Tretopphytta fra Polestar lages av holdbare materialer med beskjeden påvirkning på miljøet - hentet lokalt fra tre og ull.