Aldri tidligere har NAF mottatt så mange telefoner i løpet av påskehelgen som i år. I alt var det over 4500 av telefonene som førte til utrykning fra en av NAFs biler. Det er langt mer enn i fjor og forbundet mener forklaringen er kombinasjonen av dårlig vær, sommerdekk og tung last, opplyser forbundet i en pressemelding.
I snitt betyr det at NAF på landsbasis har hjulpet en bilist hvert tredje minutt døgnet rundt gjennom hele påsken, skriver forbundet.
Særlig fredag før palmesøndag var det mange som trengte hjelp fra redningsbilene. Den dagen alene ble det registrert 460 utrykninger. Også mandagen etter palmesøndag var hektisk.
– Ikke alle episoder var like dramatiske, men flate batterier og frosne låser kan være ille nok, sier skiftleder ved alarmsentralen, Karl Inge Rødal.
Søndag 1. påskedag var den store hjemfartsdagen. Hele dagen kimte telefonene og rundt klokken 16 toppet det seg med henvendelser fra folk i grøfta eller folk som satt fast i snøen andre steder enn i grøfta.
– Når man laster bilen full av barn, hunder og bagasje blir den veldig tung og oppfører seg annerledes enn sjåføren er vant til, sier Rødal. Hvis man i tillegg har skiftet til sommerdekk og snøen laver ned, ja da er veien til grøfta kort. (©NTB)