Stor interesse

På tomtefeltet Nestingsætra i Hafjell har BoligPartner 37 tomter for fritidsboliger fordelt på to byggetrinn. Tomtefeltet ligger rett ved tilbringerløyper til alpinanlegget og med kort vei til langrennsløypene.

- Vi har valgt å satse på dette området fordi dette er et eksklusivt og populært område både for skientusiaster og for et aktivt sommer- og høstliv på hytta. Det er nærhet til by og fjell, og kort vei fra hovedstadsområdet, sier Bjørn Morten Grothe, regiondirektør for BoligPartner.

I løpet av fire dager i forrige uke solgte BoligPartner ni tomter på Nestingsætra, og interessen er stor fra fjern og nær.

- Vi har hatt flere hundre henvendelser så langt, og i helgen løsnet det skikkelig da vi solgte ni tomter på fire dager. Første slagstrinn består nå av 23 tomter, og vi måtte utvide første salgstrinn grunnet etterspørselen, sier Grothe.

- Kundene som kjøper kommer i stor grad fra Oslo og omegn, som forventet. Men vi har også hatt salg og henvendelser fra både Svalbard i nord til Danmark i sør. Sistnevnte skyldes trolig kronekursen slik den er nå, og vi ønsker våre naboer fra Danmark velkommen til Hafjell.

BoligPartner - Nestingsætra tomtefelt illustrasjon
Prosjektet på Nestingsætra vil bidra med lokal verdiskaping og en omsetning på rundt 200 millioner kroner.

Oppstart etter sommeren

Reguleringsbestemmelsene for området ligger til sluttbehandling hos Øyer kommune før sommeren.

- Da ligger alt til rette for realisering av området. Siden salget har vært så godt, starter vi opp jobben med infrastruktur i tredje kvartal, og de første hyttene planlegger vi å starte bygging av allerede i første kvartal av 2021, avslutter Grothe.

Lokal verdiskaping

Prosjektet på Nestingsætra vil bidra med lokal verdiskaping og en omsetning på rundt 200 millioner kroner.

- Dette er et stort prosjekt og vil bidra til økt sysselsetting i lokalmiljøet. Boligprodusentenes forening regner med at det sysselsettes i overkant av tre årsverk per oppførte fritidsbolig, og da snakker vi om i overkant rundt 125 årsverk som skapes bare på dette tomtefeltet over en periode på to år. Vi sikrer lokal tilhørighet gjennom kontoret vårt på Lillehammer, hvor våre selgere og byggeledere sitter. Disse sikrer kunnskap og en trygg salgs- og byggeprosess. Også kommer vi til å benytte lokale entreprenører så langt det lar seg gjøre, sier Grothe.

- I tillegg til disse årsverkene har vi hele infrastrukturen som også bidrar til mange arbeidsplasser over lengre tid, og vi synes det er spesielt hyggelig at vi lykkes med å bidra til dette i disse tider.

Populært område

Hafjell har stått frem som et meget populært område for fritidsmarkedet siden nasjonalanlegget for alpinsport åpnet på slutten av 80-tallet i forbindelse med tildelingen av vinter-OL på Lillehammer.

- Nestingsætra er et tomteområde med meget gode solforhold og flott utsikt både mot nord og sør. Den velkjente fakkelmannen er midt imot og vi kommer til å gjennomføre tomtefeltet helhetlig med tanke på terrengbearbeiding, forklarer Grothe.

På Nestingsætra tilbys det kun selveiertomter for frittstående hytter.

- Dette er noe vi ser markedet fortsatt ønsker. Her får den skiglade familien muligheten til å skaffe seg en eksklusiv tomt, hvor de kan velge sin egen hytte fra BoligPartner. De kan velge å ta utgangspunkt i modellene i hyttekatalogen vår, og få disse tilpasset til sine ønsker og behov. Og det er nettopp våre kunders ønsker og behov som har høyeste prioritet for oss. Gjennom gode møter mellom kundene og våre selgere og arkitekter så designer vi hytta akkurat slik kunden ønsker det, avslutter Grothe.