Prakteiendommen på Søndre Sandøy var til salgs i fjor også. Da var prislappen 15 millioner kroner. Ved å vente et år har den kjente kunstneren Nico Widerberg fått fem millioner kroner i rabatt. Det skriver Fredrikstad Blad.

Les også: Strandluksus til 15 millioner

Jobb og fritid

– Da jeg så på eiendommen i fjor var jeg jo fristet av stedet da også, men jeg syntes prislappen var litt for drøy. Jeg så på noen alternativer, blant annet på Hankø, men så ble det Hvaler til slutt.

– Blir det bare fritid, eller også kunstnerisk virksomhet i det fine Hvalerlyset?

– Jeg kjenner at jeg har bruk for å ha litt fri, men det blir helt sikkert begge deler. I mer enn 25 år har jeg hentet sten fra stenbruddet i Skjeberg. For meg var det viktig å være i nærheten av det, og derfor kommer jeg nok også til å arbeide en god del på Hvalereiendommen, sier Widerberg.

Les også: Midelfart slipper ekkelt sjøgress?

Eksklusivt nabolag

Han er i disse dager mest kjent som mannen bak 22. juli-monumentet som en rekke kommuner vil reise eksemplarer av rundt om i landet, etter terroraksjonen mot Regjeringskvartalet og Utøya.

Widerberg er billedhugger og maler, og sønn av maleren Frans Widerberg. Ved kjøpet av prakteiendommen på Søndre Sandøy kommer han i eksklusivt selskap og blir én av statsminister Jens Stoltenbergs nærmeste hyttenaboer.

– Jeg kjenner ikke Jens personlig, men kjenner Camilla Stoltenberg godt, fordi hun er gift med min venn Atle Aas – som er sønn av billedkunstneren Nils Aas, sier Widerberg.

Les mer: Bli nabo Märtha og Ari

Gleder seg

– Jeg gleder meg veldig til å tilbringe tid på Hvaler, sier Nico Widerberg. Her er det god plass og flere praktfulle bygninger med makeløs utsikt – og 10, 5 mål tomt å boltre seg på.

Besøk Hytteavisens facebookside