Etter flere måneder hvor det knapt ble lagt ut nye eiendommer, har selgerne så smått begynt å komme på banen. En snartur innom de viktigste basene på nettet forteller om nærmere 15 ledige fritidsboliger på øyene.

I alle prisklasser

Hyttene varierer i standard, størrelse og beliggenhet, og de nevnte faktorer er også helt avgjørende for hvilke priser de forsøkes solgt for.

Rimeligst er ikke overraskende en av campinghyttene ved Verdens Ende. Den er priset til 779.000 kroner. Enheten ser på mange måter ut som en enkel hytte, men har mange av de trekkene som forbindes med campingvogner. På 40 kvadratmeter er det blitt plass til både stue, to soverom, kjøkkendel og bad. Innlagt strøm, vann og kloakk er det også, men tomta er med sine 230 kvadratmeter ganske minimal, og mange ønsker seg nok også lengre vei til naboen. Men slikt må man betale for.

Koselig på Veierland

Neste alternativ blir nemlig da en hytte som Ring Eiendomsmegling har for salg på Tjøme. Adressen er Lufta 33, et godt stykke fra sjøen. Hytta er på 58 kvadratmeter, kan by på normalt god hyttestandard og er priset til 1,39 millioner kroner.

Et lite stykke fra sjøen ligger forøvrig alle hyttene under to millioner kroner. Punger man ut med noe mer, kan man gjerne glede seg over fin utsikt, mens rimeligste strandeiendom på øyene for tiden er priset til sju millioner kroner. Den finne man i idylliske Langvikveien på Tjøme. På en romslig tomt står det en hovedhytte og et anneks. Men prisen til tross, bygningene kan ikke by på et snev av luksus. De holder derimot meget enkel standard og har behov for påkostninger, røper eiendomsmegler-firmaet Georg Solberg AS som formidler stedet.

Dyrest på øyene er fremdeles en eiendom som kjendismegler Miguel Vivot Sørholt forsøker å finne kjøpere til i Torødveien ved Strengsdal. 10,7 millioner er prisforlangende der. Her er det høy standard og panoramautsikt, men litt bratt atkomst til stranda. Da er det jo praktisk med et stort svømmebasseng med sjøvann på tomta.

Kilde: Øyene
Tekst og foto: Tom Brodin