Ifølge Hovedorganisasjonen Virkes befolkningsundersøkelse reiser 45 prosent av vinterferierende nordmenn til utlandet, mange av dem til langt vårligere strøk enn hjemme i Norge.

– Slett ikke hvert år

Vi reiste til «hytta» vår i Provence, ikke mer enn tre mil unna Middelhavet. De første dagene fikk vi en god dose med vår, men idag fikk vi jammen oppleve vinter her også. – Ikke helt uvanlig med litt snø om vinteren, opplyser naboen vår, Madeleine, på den andre siden av torvet i den lille landsbyen Pignans, – men slett ikke hvert år.
Pignans linerle
Linerla er ikke vant til snø. Er det ei vintererle den er sammen med?

Eksotisk

Visst er vi vant til snø hjemmefra, og etter hvert er også palmer og kaktus blitt en vane. Men når de samme vekstene dekkes av snø, blir det eksotisk for en nordmann. Linerla, som har vinterkvarteret sitt her, og som kan overnatte i hundrevis i platanene på torvet, trippet rundt mellom snøflekkene. Om tre ukers tid vender den nebbet nordover i visshet om at våren kommer i Norge også.
Pignans Gwenn
Gwenn har laget snømann. Øynene og nesa er pinjekongler.

Snømannen Charles

Unger er unger, og voksne blir som unger, de også. På lekeplassen traff vi Gwenn og foreldrene hennes travelt opptatt med å lage snømann. Det var lenge siden sist, så de syntes det var moro, alle tre. Andre brukte den kramme snøen til snøballkrig, litt klønete, for mange av ungene hadde nok ikke prøvd det før. Og det kan bli lenge til neste mulighet. I morgen er snøen mest sannsynlig borte igjen.