- En annen trend er at vi gjennom våre produkter gir svar på kundenes tiltagende miljøbevissthet, sier markedssjef Liv Norun Moe hos Slettvoll til Hytteavisen.

Nå handler det nemlig ikke lenger om teak og plast på uteplassen, mener hun. Møblene skal fortsatt være enkle å stelle, men nå ser folk etter møbler som er preget av omtanke for miljøet, har god sittekomfort og tiltalende design.

Værbitt farge

- Utemøblene våre er håndflettet i polyetylen, et materiale som er utviklet for å tåle både UV-stråling, frost og høy varme (-15 til + 70 grader). Polyetylen er miljøvennlig og utskiller hverken karbondioxyd eller hydroklorid ved destruksjon. Materialet må ikke forveksles med PVC, populært kalt polyrattan som mange typer hagemøbler er produsert av. Også tekstilene er miljøvennlig fremstilt og Øko-Tex merket, sier markedssjefen.

Den værbitte fargen som kjennetegner Slettvolls utendørskolleksjon i år er ganske ny på markedet. Den er nøytral og vil vare i mange sesonger.

- Dette er en farge vi vil se mye av i årene som kommer både inne og ute. Putene har avtakbart trekk som kan maskinvaskes ved 40 grader. Stoffet er behandlet for å tåle både salt- og klorvann. I tillegg er det vann- og smussavvisende.

Sesongens farge

Stil og farge tilføres gjennom tilbehør som pynteputer og lette tepper. Sesongens farge er blå, klassisk og sommerlig med assosiasjoner til skyfri himmel og krystallklart vann.

- I tillegg introduserer vi i år et sofabord og spisebord i materialet Resysta. Dette materialet består av rishylser, steinsalt og mineralolje og er 100% resirkulerbart, forteller Liv Norun Moe

Flettmaterialet er smussavvisende og krever normalt ikke vedlikehold. Rammene er framstilt i aluminium og ruster ikke. Skulle det være behov for rengjøring, bruker man bare et mildt såpevann og en børste. Også tekstilene er smuss- og vannavvisende.

Lange lyse sommernetter er til for å nytes utendørs. Med komfortable møbler på terrassen er det ingen grunn til å trekke inn selv om natta siger på. Om kvelden gir lykter og levende lys en lun og avslappet stemning til uteplassen, sier Moe.