I begrunnelsen for nominasjonen kan vi lese at Termowood har utviklet et nytt miljøvennlig elementmodulsystem i tre for bolig, hytte, næringsbygg og rehabilitering. Systemet tilfredsstiller framtidas miljø- og energikrav til en konkurransedyktig pris. Det står også at produktene bidrar til bedre inneklima og mindre forbruk av plast.

Årsaken til det siste, er at det ikke er nødvendig med vind- og fuktsperre av plast.

Massivtre

Produktet kalles Termo Element, som erstatter vanlig reisverk og kan sammenlignes med byggeklosser. med en effektiv og optimal byggemetode. Firmaet lager også Termo Laft og Termo Rehab.

Modulene er laget av to sjikt massivtre som blir montert sammen ved hjelp av tredybler, og er fylt med isolasjon. Produktet har not og fjær, noe som gjør at elementene er raske å sette sammen. Produktene veier mindre 25 kilo og er derfor enkle å håndtere. 

Produksjonen foregår i Hurdal, mens salgsavdelingen er i Drammen.

Innovativ metode

Ifølge produsenten, er metoden innovativ ved at kjente materialer brukes på en ny måte. denne måten skal forenkle byggeprosessen og redusere kostnadene, samtidig som løsningen er svært bærekraftig og miljøvennlig.

Bildet øverst på sida er hentet fra byggreisdeg.no og viser Norges første Termowood-hus, en tomannsbolig, som er bygd på denne måten. Det skal bli spennende å se hvordan metoden slår an i hyttemarkedet.