– Medlemstallet per 1. juli i år er 4 prosent høyere enn per 1. juli i 2007. Det går mot rekord i antall medlemmer, sier kommunikasjonssjef Merete Habberstad i Den Norske Turistforening (DNT) til Nationen.
DNT har så vidt åpnet hyttene sine for sesongen og forventer stor pågang.
– Dette er det tiende året med vekst, og veksten ser ut til å bli stor. At flere ferierer i fjellet er en klar trend, sier Habberstad.
Det er blant ungdom- og småbarnsfamilier at veksten er størst.
Men samtidig som DNT forventer at nordmennene drar på seg turskoene og stryker til fjells, har Innovasjon Norge lavere forventninger til antall utenlandsbesøkende enn de siste årene.
– Forventningene er at det vil være en vekst på tre til fire prosent i antall ferie- og fritidsankomster til Norge. Dette er de laveste forventningene siden 2003. Vi vil si at det er en moderat optimisme, sier avdelingsleder Hans Petter Aalmo for reiseliv i Innovasjon Norge.
Innovasjon Norge gjennomfører en årlig undersøkelse av reiselivsaktørers forventninger for årets turisttrafikk, kalt Norsk turistbarometer.
– Hovedobservasjonen er at det er en jevn vekst i turistnæringen i Norge, men at det nå er mer spennende enn på lenge på grunn av usikkerheten i verdensmarkedet, sier Aalmo.
Blant annet skal amerikanerne legge igjen mindre penger i Norge enn tidligere. Noe av årsaken kan være knyttet til dollarkursen, boligmarkedet og bensinprisene i USA. (©NTB)