Det siste året er det solgt 35 prosent færre eiendommer i kommunen. - Det har vi aldri opplevd tidligere sier eiendomsmegler Leif Fourong til Bohusäningen.

 Fram til og med august var nedgangen i salg av hytter og fritidshus ned 35 prosent i forholdet til samme periode i 2011. Nedgangen savner sitt motstykke de siste 20 årene, sier megleren i Svensk fastighetsförmedling i Strømstad og Grebbestad.
 
Bråstopp i sommer
 
 Salget av fritidshus bråstoppet i sommer, og Fourong tror det dårlige været har spilt en rolle. Nordmennene dro utenlands i stedet for å se på hytte i Sverige, og utviklingen for den svenske krona har gjort at hytter på Bohuslänkysten er omtrent like dyure som de norske, framholder megleren.
 
Det reduserte salget har gjort at prisene har sunket circa ti prosent og tilbudet er nå rekordstort. I øyeblikket er omtrent 350 villaer, fritidshus og leiligheter til salgs i Tanum och Strömstad. Det vanlige er rundt 200 objekt, skriver Bohusläningen.
 
Tid for god handel 
 
– Nå er det et bra tidspunkt for å handle. Vinterstid behøver men ikke føle det samme tidspresset som om sommeren da det ofte blir store budrunder, sier megler Leif Fourong. 
 
Strömstad er den kommunen i Sverige som har flest utenlandske fritidshuseiere, og nordmennene eier hvert tredje fritidshus i kommunen.