Laagendalsposten har skaffet tilveie dokumenter som viser at kommunen nærmest presser tomtefestere.

- Jeg vet om flere som har søkt kommunen om å utbedre hytta. Svaret er at de skal få tillatelse, forutsatt at de tegner ny festeavtale, sier Nils Dag Ralle til Laagendalsposten. Det er grunnen til at Ralle er i retten på femte året for å få innløst tomta .
 
Følte seg truet
Dag Bjørndalen fra Kongsberg leide et firma til å ordne med vann i hytta. Da jobben var gjort sendte kommunen meg et krav om ny festeavgift på rundt 7.000 kroner. Tidligere var summen 1.600. - Jeg satt på en tinglyst festekontrakt fra 1960. Dette ble ignoret, og like etter kom kravet på ny med varsel om inkasso og tvangssalg dersom jeg ikke betalte, sier han til Lp. Han følte seg rett og slett truet. Sammen med sin advokat kjører han en sak mot kommunen.

 
- På et hytteforeningsmøte i påsken kokte det. Mange har latt seg skremme av kravene, folk er frustrert. En kommune kan ikke heve seg over loven, sier Bjørndalen.
 

Ordfører Kirsten Gjestemoen mener kommunen har full adgang til å opptre som den gjør. Hun mener dte handler om vanlige kontraktsvilkår. Ordføreren forstår at folk reagerer, men "folk må forstå at de ikke alle kan få det som man vil", sier hun.

Les mer her