Den hadde en prisantydning på 60 millioner kroner, og nå er det  tinglyst en sikring på 52 millioner kroner, opplyser Finansavisen.

Det betyr ikke at det nødvendigvis er salgssummen, siden meglerne gjerne sikrer seg litt ekstra, så de ikke skal bli sittende med skjegget i postkassa.

Det fikk vi erfare da skipsreder Thomas Wilhelmsen kjøpte det som kunne vært ei rekordhytte på Nøtterøy. Da ble det utstedt en panteobligasjon på 35.100.000 kroner, mens det etter hvert viste seg at prisen «bare» var på 29.250.000 kroner.

Regnestykket gikk imidlertid akkurat opp da vi forsto at megleren hadde lagt på 20 prosent ekstra.

40 millioner?

Det er muligens å sette kjøpesummen for lavt, men hvis vi bare skal bedrive matematikk, vil det gå opp med 40 millioner, som med en sikring på 30 prosent, gir 52 millioner.

Uansett er det norgesrekord.

Den forrige sto klesgiganten Joakim Varner for da han kjøpte hytta til malermester Thorendahl på Tjøme for 35 millioner. Nå skal han forresten rive den og bygge ny.

Plenty med både hus og eiendom

Tilbake til det som omtales som landets flotteste øyperle:

Hyta ligger på en egen holme på 70 mål, og har, ifølge annonsen da den lå ute, to boliger, gjestehus, to utsiktshus, anneks, båthus, båtslipp og verksted, i tillegg til saltvannsbasseng i hagen.