Giovanni-gründeren Lennart Bäverholms tidligere hytteeiendom på Lamøya er til salgs. Blir hyttene solgt for prisantydningen på 28 millioner kroner, blir det tidenes dyreste hytte i Larvik - og Norges dyreste hytte i år. Prisen er mer enn seksdoblet etter forrige salg i 1991, skriver op.no.

Millioneiendommen omfatter to hytter på svabergene på Lamøya på Kaupang. Bäverholms ekskone, Lena Christina Bäverholm, står som selger. Da Bäverholm kjøpte eiendommen i 1991 ga han 4.5 millioner kroner for den. Nå selges eiendommen for svimlende 28 millioner kroner, skriver op.no

Den gangen var kjøpesummen ekstraordinær. Hvis eiendommen går for prisantydning, vil Bäverholm-familien tjene 23.5 millioner kroner på fritidseiendommen. Lamøya-eiendommen ble lagt ut for salg på nettet i går formiddag.

 

Op.no skriver videre at siden 1991 har konsumprisindeksen (KPI) økt med 35.5 prosent. Prisveksten fram til 2006 tilsvarer at eiendommen i dag teoretisk sett «burde» kostet 6.1 millioner kroner. Isteden sørger etterspørselen i markedet for at skyhøye 28 mill er prisantydningen. For millionene får kjøperen blant annet en fire mål stor tomt og 120 meter strandlinje. Hele eiendommen ligger som ei halvøy ut i Viksfjord. Fra den ene hytta kan man mer eller mindre hoppe rett til sjøs.

Rekorden for Larviks dyreste fritidseiendom per dags dato er Sverre Rye Sundstens salg av en fritidseiendom på Vikerøya i Tjølling i fjor sommer. Den ble solgt for 20 millioner kroner til John Nicklas Hage. Salget skjedde etter at Larvik kommune ved to anledninger gjorde om boplikten. Den opprinnelige hytta ble revet og erstattet av et tipp-topp bolighus med boplikt. Kommunen snudde så igjen, boplikten forsvant og fritidseiendommen gikk som Norges dyreste i 2005, skriver op.no

Etterspørselen etter fritidsboliger i strandsonen er formidabel. Norsk økonomi går så det suser, og flere og flere har råd til millionluksus i strandkanten. Georg Solberg Eiendomsmegling har spesialisert seg på salg av fritidseiendommer i Vestfold. Daglig leder Tore Solberg viser til prisøkningen siden 1991, og tror ikke det vil bli billigere å kjøpe strandluksus, skriver op.no

I Tjøme kommune vurderer man nå å fjerne boplikten fra neste valg, skriver Tønsbergs Blad. Dette har så langt ikke vært et politisk tema i Larvik kommune.

- Det er veldig mange flotte beliggenheter i Larvik kommune, som kunne egnet seg som hytter. Hadde boplikten blitt fjernet, ville jo disse eiendommene fått et skikkelig løft, påpeker Solberg.

Få eller ingen hytter bygges i strandsonen i Larvik kommune. Dermed forblir tilbudet på en stabilt nivå, mens etterspørselen stiger i takt med de gode økonomiske tidene, skriver op.no.

- Det blir ikke flere av de fine stedene. Disse hyttene er et knapphetsgode. Tilbudet blir ikke større, men det gjør etterspørselen, påpeker Solberg til op.no

Se prospektet her

Bilde: Georg Solberg AS