Selskapet har 80 hytter som de leier ut på døgnbasis, helt ned til 400 kroner natta. De ligger i Troms, Nordland, de to Trøndelags-fylkene, Oppland, Hedmark, Buskerud, Telemark, Rogaland og Agder-fylkene.

Hyttetur på gamlemåten

Ifølge Statskogs nettsider har flere hytter i Hedmark vinterbrøyta vei helt frem, men det heller unntaket enn regelen, i likhet med oppkjørte skiløyper til hytta. – Det å spenne på seg skiene og gå et stykke er vel ofte en del av sjarmen med å være på hyttetur på gamlemåten, slår de fast og lover i stedet en beliggenhet i flott turterreng.
Veslehytta Foto: Ivar Rustad
Åremålshytte i Løten

Åremål

Statskog kan også by på 14 åremålshytter for tida og lover at det vil bli flere. De som er aktuelle nå, ligger i Nordland, Nord-Trøndelag og Hedmark og er fra 15 til 70 kvadratmeter. Årsleia er fra 6.000 til 22.000 kroner.
Lonet Vokterbolig Foto: Siv.ing. Robert Williamsen
Vokterbolig i Snåsa:
Gi bud                                                   

– Gi bud!

Selger hytter gjør de også, som for eksempel Lonet jernbanevokterbolig i Snåsa fra 1924. – Området har gode fiskemuligheter, fine jaktmuligheter og er et godt område for skogsbær og multer, kan vi lese. Noen prisantydning finner vi ikke, bare: – Gi bud!

For deg som er glad i å fiske

Det er gode fiskemuligheter i mange av Statskogs områder. – Vi ønsker at det skal være enkelt å skaffe seg oversikt over fiskemulighetene. Vi har blant annet derfor samordnet fiske på Statens grunn, utenom statsallmenningene i Sør-Norge, i ett fiskekort – Statskogs Norgeskort. Det tillater gratis fiske for alle under 20 og over 67 år.

Gode jaktmuligheter

Statskog har en egen jaktportal for storvilt på nettet. Jegere på statsgrunn har fått tilgang på en selvbetjeningsportal for å administrere jakt på elg, hjort og villrein. Og de har et eget jaktkort for jakt på små rovvilt, som rødrev, kråke og grevling. – Jakt på smårovvilt er en utfordrende og spennende jaktform, lokker de. Statskog tilbyr også opplæringsjakt for nye og uerfarne jegere.

En drøy kvadratkilometer for under en million

To ganger i året legges det ut skogsområder til salgs. Fra høstens runde er det nå bare én eiendom igjen. Den er på 1054 mål og ligger i Målselv. Prisantydningen er på 890.000 kroner. Det legges ut nye eiendommer i løpet av våren.