– Vi ønsker å tilby miljøriktige boligløsninger som et alternativ til tradisjonell bygging og har sett etter løsninger for dette, og valget falt da naturlig på byggesystemet av trekonstruksjoner/massivtre fra Termowood, sier teknisk sjef Snorre Bjørkum i Norgeshus i en pressemelding.

På bildet ser vi venstre Bjørkum som nummer tre fra venstre sammen med Stig Andersen i Investinor , som også er styremedlem i Termowood, daglig leder Henning Thorsen i Termowood og innkjøpssjef Per Krangnes i Norgeshus. 

– Bærekraftig

Han legger til at firmaet med dette tilbyr kunder som er opptatt av bærekraft og redusert CO2-utslipp et gunstig alternativ. Han mener at erfaringene så langt bekrefter at Termowood konkurrerer med tradisjonelt trebyggeri både i byggetid, kostnader og klimavennlighet.

Norgeshus
I desember 2017 lanserte Norgeshus gjennom si nye Husbok hustypen Fauna som er bygget av Termowood-elementer. Boligen som er vist på bildet, står på pilarer, slik at man kan bygge på naturtomter uten å gjøre store inngrep i terrenget. Illustrasjon: Norgeshus

Er presentert i katalogen

– I desember 2017 lanserte Norgeshus ny Husbok, og hustypen Fauna i boka er presentert i Termowood. Boligen er gjennomprosjektert og kalkulert i byggesystemet.

Og snart kommer nok også hytter som kan bygges på samme vis.

Snart sin egen massivtreproduksjon

– Vi ser en generell økende miljøtrend blant boligkjøpere, uttaler han. – Det vi vet er at byggenæringen står for store miljø-, avfall- og energibelastninger. Derfor er det helt naturlig for en boligprodusent som oss å kunne tilby alternativer til den tradisjonelle byggemetoden fra porteføljen vår, som også bidrar til å redusere negative miljøpåvirkninger.

Bjørkum forteller at det er positivt at Termowood arbeider helt konkret for å etablere egen produksjonslinje for massivtreproduksjon i Hurdal, som skal stå ferdig i løpet av 2019.

– At produsenten snart vil benytte eget massivtrevirke, og ikke importere dette fra Europa, medfører kortreiste materialer som gir redusert transportbehov, som i sin tur gir ytterligere positive bidrag til CO2-reduksjon, understreker Bjørkum. Han sier at det også er en trygghet for Norgeshus at massivtresystemet til Termowood, uten bruk av plast i konstruksjonen, har teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk. 

Gjensidig glede

Også daglig leder Henning Thorsen i Termowood er glad for avtalen.

– Jeg er svært godt fornøyd med avtalen vi har inngått med Norgeshus. At Norgeshus går foran med miljøriktige alternativer, liker jeg selvsagt også godt, sier han.

Les om Termowood-prinsippet.