Avtalen mellom NRK og satellittselskapene Viasat og Canal Digital innebærer at husstander som ikke blir tilknyttet det digitale bakkenettet kan få et programkort uten abonnementsavgift for mottak av NRK via parabolantenne.
Som for det digitale bakkenettet må husstanden selv betale for antenne (parabol) og dekoderboks. Begge satellittselskapene vil tilby slikt utstyr for under 1500 kroner, men selve programkortet vil altså være gratis.
Ordningen gjelder fra 1. november i år, og seere som ønsker å benytte seg av dette må selv kontakte satellittselskapene for å få et slikt kort. Husstandens postnummer og beliggenhet blir sjekket opp mot det digitale bakkenettets dekningskart. Tilbudet gjelder kun fast bostedsadresse, ikke hytter, fritidsboliger eller campingvogner.
I forbindelse med innføringen av det digitale bakkenettet varsler nå Konkurransetilsynet at de har satt i gang en utredning om det norske TV-markedet.
Utredningen vil særlig drøfte bruken av eksklusive avtaler mellom kanaler og distribusjonsselskaper, men vil også ta for seg konkurransen mellom de ulike plattformene for distribusjon av TV-kanaler. (©NTB)