Utviklingsplaner

Tirsdag 19. juni 2007 la planutvalget i Valle den nye reguleringsplanen for Brokke ut til høring. Planen er den største i Valle kommune og åpner for betydelige utvidelser for Brokke som destinasjon. Se vignettbilde for illustrasjon, eller klikk her for å åpne bildet i større format.

Utviklingsplan for alpinsenteret
Utviklingsplanen legger opp til følgende utbygging av alpinsenteret:

  • Verksted/garasje for maskiner og utstyr
  • Stolheis som skal gå parallelt med eksisterende trekk
  • Skitrekk på toppen av eksisterende anlegg for utvikling av lekeområde for barn
  • Varmestue/Kafé på toppen
  • Nytt trekk i Grasdalen
  • Trekk fra Sagebrua til Fuåsskaret med tilhørende nedfarter
  • Tilbringertrekk mellom Grasdaltrekket og Furåsskaret
  • Trekk fra Sagbrua til Rysstadtoppen med tilhørende nedfarter

I tillegg skal det bygges en ny atkomstvei til alpinsenteret med bro over elva med en bredde på ca 9 m for kombinert biltrafikk og skiløype/gangtrafikk. Parkeringsanlegg for biler og busser legges inntil skianlegget. Denne veien føres videre som offentlig veg til toppen av alpinsenteret med offentlig parkeringsplass.

Byggeområde for hytter/leiligheter og varme senger
Planen omfatter 5 områder som er byggeområde for utleie med ca 510 enheter (S2, S3, S7, S8 og N2). Disse ligger i nærheten til skianlegget med muligheter for ski inn og ski ut. Planen omfatter også 3 områder (S10, S13 & S17) med begrenset utleieplikt (30 %).

Videre inngår byggeområder for hytter som enkelthytter og rekkehytter i 12 delområder (Øvrige felt merket på kartet). Disse har en maksimal utnyttelse satt til 570 enheter.

Sentrumsområde
Planen omfatter de sentrale deler av utyggingsområdet mellom elva og riksvegen. I sentrum legges det opp til kombinerte bygg i 3 etg. Med forretning/service i 1. etg. og leiligheter/utleie i 2. og 3. etasje. Leilighetene har parkering i underetasje.

På sørsiden av elva for sentrum er det tenkt aktivitetsanlegg (isbane, kunstgress) for å stimulere til sportsaktiviteter.

Veier og parkeringsanlegg
Et viktig element i planen er ny offentlig vei til toppen av alpinsenteret med parkeringsanlegg med ca 280 plasser. I tillegg er det lagt opp til tre parkeringsanlegg i sentrum med ca. 332 plasser.

Se også http://www.brokke.com/