Bildet over: Smart 02 er en av modellene i Saltdalshyttas nye serie. Den har en grunnflate på 45,9 kvadratmeter, samt 21 kvadratmeter hemsloft.

Smart-serien leveres med stående tømmermanns- eller villmarkspanel, og passer således både ved sjøen og på fjellet. Leveransen består blant annet av ferdigkappede bjelkelag og veggelemter med vinduer ferdig montert. Det forteller hytteprodusenten på sine hjemmesider.

Til forskjell fra Saltdalshyttas andre serier, lages alle SMART-hyttene ved å kombinere et antall serieproduserte veggelementer. Det betyr at hyttene ikke kan skreddersys, slik som i produsentens serier Aurora og Profil. Produksjonsmetoden skal også kunne gi kunden litt større mulighet for egeninnsats ved monteringen, ifølge Saltdalshytta.

Til forskjell fra de andre seriene, benytter Smart-hyttene også selvbærende takstoler. Det betyr at hyttene får flat himling over hele, og gode muligheter til å utnytte arealet som hems.Smart-serien består i dag av 17 ulike hyttemodeller. Størrelsene varierer fra 38 til 75 kvadratmeter i grunnflate - pluss eventuelt areale på hems.

Saltdalshytta, som har hovedkontor på Rusånes i Saltdal i Nordland, har bygget hytter i 30 år. Selskapet var tidlig ute med elementbaserte selvbyggerhytter, og er i dag Norges største leverandør av hytter.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE