Innspillingen starter utpå vårparten i Mjøsli Hytter og Naturpark. Mjøsli-området ligger like overfor Strandlykkja på østsiden av Mjøsa.

Ikke for alle

Nå jakter programskaperne familier, kjærestepar eller simpelthen gode venner som vil være med i konkurransen. Folk med variert kulturell bakgrunn kikker de også etter, sies det. Men en stor gruppe nordmenn har ingen sjanse i utvelgelsen: Man ønsker ikke folk som er oppvokst med den norske hyttekulturen.

Opptakene går over ti uker fra ca midten av april og ut juni måned.

Vinterhytte til 3,5 mill i fjor

Programmets ide er at deltakerne skal konkurrere om å være best i oppussing av en hytte. Vinneren har mulighet til å vinne hytta de har pusset opp til odel og eie. Fjorårets konkurranse i Halden endte med at Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen til slutt vant hytta, som hadde en verdi på 3,5 millioner kroner.

 
Skjermbilde 2020-01-18 kl
Dette var de åtte deltakerne i «Sommerhytta» på TV 2 i fjor. Programleder er Guri Solberg (til venstre). Knut og Kjartan (øverst til høyre) gikk til topps i programmet. Foto: Espen Solli, TV 2

Sterke reaksjoner

Utfallet av konkurransen skapte sterke reaksjoner blant de andre deltakerparene. Oppvaskmøter ble holdt. Det tapende paret i finalen, Jostein Kornstad og hans datter Emma Vestby-Kornstad, vant mye sympati i seermassen. Blant annet ble det satt i gang en kronerulling under mottoet «La oss gi Emma & Jostein hytta di fortjener» for at de to skulle få startkapital til å kjøpe seg hytte på egen hånd. Over 400.000 kroner er samlet inn.

De andre hyttene som ble pusset opp, ble solgt på et åpne marked etter at konkurransen var avsluttet.