Det melder Direktoratet for naturforvaltning på sine nettsider. Disse endringene er en av flere som direktoratet har gjort i forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst.

Les også: Til høsten blir hjortejakta lenger

For dårlige hunder

Fra jaktåret 2015-2016 vil det ikke være mulig å bruke jaktpremierte hunder som ettersøkshund på eget jaktfelt eller nabojaktfelt. Dette er fordi feltforsøk og erfaringer har vist at de færreste ettersøkshunder klarer å følge dyrene på en god nok måte. Det har vist seg at det er behov for en gjennomgang og revisjon av opplæringen av hundeførere og ettersøkshunder. Innen 1. april 2016 skal et nytt opplegg for utdanning av ettersøkshunder og hundeførere være på plass.

Les også: Meld fra hvis du ser denne

Fanger hunder og mennesker

Slagfelle til fangst av rev og grevling forbys. Det har vist seg at slagfellene har fanget både hunder, katter, ørner, jerver og mennesker i disse opp gjennom årene.

En annen endring er at ungdom som i løpet av kalenderåret fyller henholdsvis 14 eller 16 år nå kan delta som opplæringsjegere på små- og storviltjakt. Tidligere var kravet at de måtte ha fylt år før de fikk delta. Det samme gjelder for de som i løpet av kalenderåret fyller 14 år som nå kan avlegge jegerprøven, selv om de ikke har fylt 14 år på eksamensdagen.

Besøk Hytteavisens facebookside