Foto: Leif Karstensen

Paret ønsket ei hytte preget av deres personlige stilønsker og krav til funksjonalitet. Men samtidig innså de at hytta burde baseres på elementer for at kostnadene kunne bli holdt nede og byggeprosessen gå raskt.

- Rana Hytta stilte med arkitekt, og vi ble overrasket over hvor godt produsentens elementsystem kunne tilpasses de spesielle ønskene vi hadde. Blant annet ville vi ha et stort og lunt uterom uten at utsikten mot havet ble forringet. Uterommet skulle også ha et kraftig takutspring for å gi ekstra ly for regn. Naturligvis ville vi ha ei hytte som eksteriørmessig passet smaken vår, forteller de to hytteeierne. De syntes de ga arkitekten er solid utfordring.
 
I 90 graders vinkel
Hytta er sammensatt av to kropper som står mot hverandre i 90 graders vinkel. Dermed skapes et uterom som ligger i le og skjermer for nordavinden. Med et takutspring på tre meter er lune utekvelder sikret til langt ut over høsten.
 
Utformingen har resultert i en spennende takkonstruksjon som blir best synlig når du kommer inn i hytta. De massive dragerne og den store takhøyden mellom stue og kjøkken gir innemiljøet spesiell karakter.
 
Lyst - og litt herskapelig
I inngangspartiet med den romslige entreen har de god plass til det meste. Fra entreen har de også lagt inngangen til gjestesoverommet og badet. Innredningen er lys med slette fronter og heltre benkeplate i eik. Røffe men like fullt delikate materialer kombinert med lune naturfarger skaper et harmonisk helhetsinntrykk, ja, nesten litt herskapelig kan miljøet virke, men uten at det blir tungt og konservativt.
 
- Kvassneset er blitt vårt ultimate rekreasjonsted hvor vi kan koble helt av fra travle arbeidsdager. Siden vi flyttet inn i vår, har vi benyttet hver anledning til å dra hit til hyttedrømmen vår, sier de to hytteeierne på Helgelandskysten.