Foto:fra pressemeldingen: Katrine Lunke

Produktet har navnet Ergoboard, der første delen av ordet peker på de ergonomiske fordelene for den som skal gjøre arbeidet. Kort sagt er kryssfinérplatene lette og kan enkelt håndteres av én person.

Sponplater og lignende er store og tunge, og rupanel har også sine ulemper på grunn av formatet. Og nettopp når det gjelder rupanel, er det gjort tester som viser at Ergoboard-platene kan settes opp på halve tida.

0,72 kvadratmeter pr plate

Ergoboard-platene er 240 centimeter lange og 30 brede, og har not og fjær på alle fire sidene. Ifølge pressemeldingen fra Byggform, kan de skjøtes helt uavhengig av hvordan stenderne står, forutsatt at avstanden mellom disse ikke oversiger 60 centimeter. Dermed blir det lite svinn.

Trenger ikke å bearbeides

ErgoBoard blir produsert av UPM i Finland og kan fås beiset i åtte forskjellige farver. Så dermed kan platene brukes som veggkledning uten noe mer bearbeiding.. 

Et lignende produkt

Det fins ei lignende plate som heter Easyboard og som Fritzøe står bak. Også denne produseres i Finland, av den samme produsenten som lager Byggforms Ergoboard. Den største forskjellen er at denne plata ikke er ferdigbeiset i ulike farver.