Tekst: Tom Brodin, foto: Dag Dæhli

Han er hytteeier i Nord-Odal og hevder i et leserinnlegg i Glåmdalen at en representant for NVE på et informasjonsmøte om vindkraft i området nylig, påsto at hytteeiere er mer opptatt av hyttenes salgsverdi enn av selve naturen.

– Vi verdsetter opplevelsen høyest

– Mange hytter i Nord-Odal har en svært enkel standard, uten vann og strøm, iblant med begrenset atkomst, skriver Dæhlie og legger til at svært mange hytteeiere finner at det er selve hytteopplevelsen som er det verdifulle.

– Risikerer kontinuerlig støy

– Roen og freden, nærheten til naturen og rekreasjonsområdene, dette er verdier som slett ikke kan måles i kroner og øre. At taksten på både hytter og boliger kan falle når man får et vindkraftverk som nabo, er det vel liten tvil om. Men det verste er fallet i bruksverdi, ikke minst for de hyttene som blir liggende innenfor beregnede støysoner. Her vil man risikere kontinuerlig støy som totalt ødelegger det man setter størst pris på.

Ber kommunene om å stå imot

Han appellerer til slutt til Nord-Odal og nabokommunene om at de ikke må godta slike utsagn fra NVE, men heller fortsette å reklamere for de verdiene som både hytteeiere og fastboende vil verdsette i generasjone framover.