Tekst og foto: Trond Degnes

Rømskog Hytteutvikling har i åtte-ni år bygd ut et større hytteområde ved naturskjønne Vortungen. August Myrvold har i likhet med andre utbyggere opplevd en økende interesse for hytter i innlandet. Mange ønsker kortere vei til hytta. På Myrvolds hyttefelt er det hytteeiere fra Oslo-området, Romerike og Østfold.

 – I år har også den første fra Vestfold kjøpt seg hytte hos oss. De valgte Rømskog framfor Danmark, forteller Myrvold.

Rømskog
August Myrvold i terrassedøra til en ferdigstilt hytte. Aktiviteten rundt er upåklagelig.

Fra båt til hytte

Det første feltet til Rømskog Hytteutvikling er nå utbygd. De siste fire av totalt 50 tomter forsvant senhøstes i 2016.  Men Myrvold har også sikret seg nabofeltet. Det er regulert til 70 hytter. I fjor ble de første fem tomtene solgt og interessen for kortreist hytteidyll har bare økt. Så langt er 25 tomter solgt.

– Det er meget interessant å registrere hvem som vil ha hytte her på Rømskog.  Et Fredrikstad-ektepar byttet ut båten med hytte. Etter årlig ca 50 netter i båten, blir det nå stillheten i innlandskommunen som blir reisemålet i ferie- og fritiden deres, sier Myrvold.

_MG_5874
En spesialdesignet kjøkkenløsning er levert av Designa AS på Lillestrøm

Flere hyttemodeller

Rømskog Hytteutvikling har flere hyttemodeller som de tilbyr til tomtekjøperne.  Myrvold understreker at hans firma i sin helhet prefabrikkerer «Rømskoghytta» i Fosser i Høland. Flere nærliggende firmaer har også glede av den veksten som firmaet til Myrvold kan vise til.  Båstad Tre leverer så godt som alt trevirke til hytteproduksjonen. Designa AS på Lillestrøm er samarbeidspartner på leveranse av kjøkken og øvrige interiørløsning.

– Det er viktig at hyttekjøperne blir lyttet til og har fått sine ønsker oppfylt når nøkkelen står klar i døra, sier Myrvold.

- Hvilke tanker gjør du deg om framtiden?

- Jeg har tro på fortsatt positiv utvikling. Salget har gått jevnt og trutt de siste to årene. Med den korte avstanden fra Oslo og folks ønske om friluftsliv i fredelige skogsområder, er vi optimister. Som en hytteeier sier: - Her på Rømskog hører vi til og med flua surre, fastslår August Myrvold.