— Det virker som om hyttebyggerne er på vei tilbake igjen. Salget av tomter har vært bedre i år enn i fjor, sier megler Christian Haatuft i Eiendomsmegler1 på Geilo til avisa Nationen. Han opplever at salget av hytter er på nivå med fjoråret. Til gjengjeld økte hyttesalget i fjor høst kraftig versus finanskriseåret 2008.

I Gudbrandsdalen melder selger Magne Rugsveen hos Terra Eiendomsmegling på Lillehammer at «Hvermansen-markedet» fortsatt er bra.

— Hytteinteressen blant nordmenn sitter langt inne i ryggmargen. Folk vil svært gjerne ha seg en hytte eller leilighet, og vi selger begge deler, sier Rugsveen til Nationen. Han erfarer at fjellhytter mellom en og to og en halv millioner går greit unna, både i områdene Hafjell, Skeikampen, Rondablikk og Ringebufjellet.

Sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret opplever også at salget av hyttetomter øker igjen, skriver Nationen. Ifølge Senneset ligger en stor del av hyttemarkedet fortsatt ganske brakk.

— Finanskrisen er over, renta lav og bruktboligprisene stiger — så alt ligger til rette for at etterspørselen etter både brukte og nye hytter vil vokse igjen, sier Senneset.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE