Isfiskesesongen kom sent igang, men nå er det flere tilbydere på inatur.no som melder om fine forhold. For eksempel Romeriksåsens fiskeadministrasjon (RFA) i Akershus. 

De rapportene vi har fått inn (20. jan.) forteller om gode isforhold, ca 15-25 cm tykk is, sier Bjørn Otto Dønnum, - men forholdene varierer, vær forsiktig. Ha alltid med ispigger som du henger rundt halsen, slik at du lett får tak i dem dersom du skulle gå gjennom isen, er Dønnums klare råd til isfiskere. - Det er spesielt i områdene rundt inn- og utløpsosene, og ute på de største vannene at isen kan være usikker.

Dønnum ønsker velkommen til en flott fiskesesong og sier at fiskekortordningen for Romeriksåsens Fiskeadministrasjon (RFA) er lagt om og forenklet fra og med 2007.

Det er nå tre typer kort: døgnkort (50,-), årskort (300,-) og familiekort (500,-) Kortene gjelder for hele RFAs område, så du slipper nå å finne ut hvilken sone du ønsker å fiske i. Familiefiskekortet gjelder for familiemedlemmer med samme bostedsadresse. Oppdaterte fiskekort kan du kjøpe på inatur.no


Tekst og foto: Inatur.no