www.bildebase.no
Gjennomsnittsprisen for en fritidsbolig i Vestold ligger på 2 740 000 kroner, skriver Aftenposten. Østfold hytter er nest dyrest, med en gjennomsnittspris på 1 627 000 kroner. Norges dyreste hytte i år ble solgt på Søndre Sandøy på Hvaler for 5,4 millioner kroner, skriver sa.no 

Daglig leder ved Meglerhuset Meum As Fredrikstad, Per Olav Borgås, uttaler i Aftenposten at innlandshyttene i Østfold drar gjennomsnittsprisen i fylket ned.

- Vi hadde en økning på 20 prosent på prisene i vårt område. Hytta som i fjor ble solgt for 1,6 millioner, ligger nå i overkant av to. Samtidig drar innlandshyttene statistikken ned. Vi har mange hytter langs Glomma som går for én million kroner, men skal du ha en hytte ved sjøen, må du over to millioner, sier han til avisen.

Sa.no skriver at folk på hyttejakt åpner lommeboka for å kunne kjøre fram til hytta, at det er kort vei til båt- og badeplass, og at det tar kortest mulig tid å komme seg til feriestedet. Det mener Gunnar Stavland, i Stavland AS, er en fordel for Østfold.

- Hvaler er vendt vestover, og du kan se aftensolen i havspeilet hver kveld, mens de i Vestfold sitter med solen i ryggen. Dessuten er folk blitt mye mer opptatt av å bruke minst mulig tid på å komme på hytta. Og siden det tar mye kortere tid å komme seg til Hvaler enn til Kragerø, ligger det an at prisene vil utvikle seg positivt, sier Stavland til Aftenposten.

www.bildebase.no
Foto: Jan Olav Bollmann