Hver gang helt fra jeg ganske liten og skulle på hytta i Hedalen med foreldrene mine, var det en fast regel at vi alltid stoppet ved en av butikkene på veien oppover dalen og gjorde unna innkjøp for den tiden vi skulle være på hytta. Dette var helt naturlig. Ikke bare støttet vi butikkene og dermed de som bodde i dalen, men vi fikk også alltid en hyggelig prat og høre nytt om det som hadde skjedd siden sist.

Faren min sa en gang: – Vi hytteeiere har så mye glede av denne flotte dalen; vi har så mye hygge, kos og naturglede ved å være her, men som hytteeiere må også gi noe igjen. Vi må være med på å legge grunnlaget for at folk fortsatt kan bo i Hedalen. Samfunnet her i dalen er levende og aktivt, og vi må gjøre vår del slik at det kan utvikle seg videre, fordi det er viktig også for oss hytteeiere.


Og min kone og jeg har fortsatt denne tradisjonen: Hver gang vi tar en tur til hytta, stopper vi ved Hedalen Handel, både for å kjøpe inn nok mat og andre ting vi trenger, men også for å slå av en hyggelig prat og høre om hva som har skjedd siden sist. På denne måten føler vi at vi kommer tettere inn på livet og menneskene i Hedalen, og dette er også med på å gjøre hytteturene ekstra hyggelige og givende.

Som hytteeiere er vi også i stigende grad avhengig av at samfunnet i dalen blomstrer, fordi hele infrastrukturen rundt hyttene våre både må vedlikeholdes og videreutvikles, og det skjer i stor grad med hjelp fra folk i dalen. Ved å gjøre innkjøpene våre i butikkene i Hedalen støtter vi bosettingen og dermed indirekte også vår egen hyttetilværelse.

Og så er det så mye hyggeligere og mer personlig å handle maten vi trenger i en av butikkene i Hedalen sammenlignet med det å handle matvarene i en butikk her vi bor i Oslo.

-------

For egen del legger vi til at siden mange hytteeiere legger igjen svært mye penger i hyttekommunene, bør politikerne i disse tenke seg svært nøye om før de innfører eiendomsskatt ...