De betjente DNT-hyttene har så langt i påsken hatt 14 534 overnattinger. Dette er omtrent like mange som påsken 2005. De mest populære områdene har vært Hardangervidda, Skarvheimen, Trollheimen, Huldreheimen og Femundsmarka. De av hyttene som har hatt størst økning denne påsken er Svukuriset i Femundsmarka, Jøldalshytta i Trollheimen, Liomseter i Huldreheimen, Gjendebu i Jotunheimen og Iungsdalshytta i Skarvheimen.

-Det er nok fortsatt de gode naturopplevelsene som trekker folk til fjells, men også solide frokostbord og treretters middager med tradisjonsmat er noe dagens turfolk setter pris på, mener assisterende generalsekretær i DNT Anne Mari Aamelfot Hjelle.

Mange av turisthyttene har invitert til skirenn for barn i alle aldere, og på Finsehytta ble det gjort forsøk på å lage verdens største påskekylling. Det har også blitt arrangert gruppeturer og ulike kurs for ungdommer i påskedagene.

-Til tross for sen påske har det vært rikelig med snø over alt, og skiføret har vært veldig bra. Mange steder vil det være nok snø til langt ut i mai, så det er ingen grunn til å legge skiene på hylla ennå, legger Aamelfot Hjelle til.

Til tross for stor skredfare over hele landet har det vært få skader og ulykker. Fjellturistene har jevnt over godt utstyr, og det ser ut som om de gode snøforholdene denne vinteren har bidratt til at folk flest har gått mye på ski tidligere i år og dermed opparbeidet seg et bedre grunnlag for den store fjellturen i påsken.

Kilde: http://www.turistforeningen.no
Forfatter:Kristin Oftedal Vinje