Østlendingens lørdagsreportasje om hytteeierne i østfjellet som protesterte heftig mot navneendring av to veinavn til Øvre og Nedre Knulmyrveien, fikk tabloid-sprengkraft da saken ble lagt ut på avisens nettside.

Plutselig levde saken sitt eget liv, både på norske og utenlandske nettsteder. Selv i Canada er striden rundt Knulmyrvegen blitt godt lesestoff.

Les også: "Hvem vil ha ei hytte på ei myr med navnet Nedre Knulmyra 6?"

Hytte nummer sex

I går formiddag ble den svensk-norske hytteeieren Truls Gustavsen i Knulmyrveien nummer seks invitert til debatt i et av de mest kjente aktualitetsprogrammene i Svensk Radio. Gustavsen har i brevform til Engerdal kommune forklart at han vil selge hytta i Knulmyrveien 6 (sex på svensk), i protest mot navneendringen og mot planene om å sette opp en vindmøllepark på Kvitvola.

Frodig dialekt

Ordfører Reidar Åsgård vet ikke helt hva han skal mene om all viraken rundt Knulmyra.

- Jeg vet ikke helt om all PR god PR, men god reklame for den frodige engerdalsdialekta er det i hvert fall, humrer Åsgård.

- Vi har fått belyst et tradisjonelt navn med historiske røtter. Vi har fått repetert det de fleste engerdølene allerede vet; at en knul betyr en forhøyning i terrenget.

Ingen hastesak

Ordfører Åsgård ser ikke på hytteeiernes protester som en prioritert hastesak i det politiske systemet.

Det kom ikke inn protester på Knulmyra før navnekomiteens forslag ble vedtatt i kommunestyret. Nå har hytteeierne snart levd med navneendringen i et halvt år. Likevel er ordføreren villig til å se på veinavnet på nytt. Men med all omtalen er sjansen likevel stor for at veien blir hetende Knulmyrveien på folkemunne.

Rævhølet og Ronkvika

Knulmyra er ikke det eneste stedsnavnet som kan oppleves å være på kanten i Engerdal:

- Rævhølet er en viktig del av krigshistorien i Engerdal. Her, på grensen mot Sverige, gjemte motstandsfolk seg under krigen. Rævhølet var et kjært og trygt sted, forklarer Åsgård. Et annet navn er Ronkvika i Søre Elvdal.

- Stedet er en vik i Femundselva, to-tre kilometer sør for Snerta. Her lå det et stort koieanlegg for skogsarbeidere. På folkemunne het plassen Ronkvika. Jeg kjenner ikke til bakgrunnen for navnet, men jeg tror ingen av skogsarbeiderne følte at det var noe galt med å holde til ved Ronkvika, sier Reidar Åsgård.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE