Politikerne syntes saken var så vanskelig at alle erklærte seg inhabile og vedtok å sende saken til Fredrikstad kommune for å få hjelp til å ta en avgjørelse, skriver Fredriksstad Blad. Utvalget mente det er for kort avstand mellom kommunens bygningssjef og de politikerne som håndterer byggesaker.

Les også: Pikant hyttestrid

Men nå viser det seg at verken ordføreren eller rådmannen aksepterer politikernes framgangsmåte. Saken blir derfor satt på kommunestyrets kart kommende torsdag.

– Utvalget som sådan kan ikke erklære seg inhabilt. Ingen av politikerne har noen personlige fordeler av utfallet av denne saken, sier ordfører Borge til FB som har benyttet seg av sin rett som ordfører til å stanse saken og ta den opp i kommunestyret.
 
– Det har vært ryddig og greit at saken tidligere har vært sendt til Fredrikstad kommune for saksbehandling, men det går ikke an å sende saken til politisk behandling i Fredrikstad kommune, sier ordføreren til FB.
 
Kommunens bygningssjef Per Otto Rød har sitt private feriested på Søndre Sandøy. Han protesterer på planene hans hyttenabo har for en ekstra hytte på eiendommen. Han har også flere andre klagepunkter.
 
Rådmann Gjellebæk mener politikerne har vært så redde for inhabilitet at det har gått for langt den andre veien.