Etter å ha vært savnet i et fryktelig uvær i over to døgn, ble den savnede 41-åringen funnet like før klokken 22 lørdag kveld.
– Mannen er funnet i live og i forholdsvis god form, kunne skadestedsleder Finn Skårsmoen melde til sine kolleger i Sør-Trøndelag politidistrikt klokken 21.48 lørdag kveld, sier operasjonsleder Jomar Sjøhagen til NTB.
– Helt fantastisk
– Det er helt fantastisk at det går an å overleve i to døgn under sånne forhold. Han ble sett av en tråkkemaskin i området. Tråkkemaskinen skulle tråkke opp nye løyper til senere leting, og la merke til en lysstav som stakk opp fra snøen, sier politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Torkjel Rendal, til Dagbladet.no.
Leteaksjonen har foregått i et ufyselig uvær med tett snødrev, kraftig vind og sterk kulde.
– Han snakker og sitter i tråkkemaskinen og spiser sjokolade. Det er etter forholdene meget bra med mannen, forteller operasjonsleder for redningsaksjonen ved Storli, Finn Skårsmoen til Opp.no.
SMS-kontakt
Seem ble liggende værfast på fjellet da de utslitte hundene nektet å gå videre torsdag kveld. Uværet gjorde at han ikke kom noen vei, og at letemannskapene heller ikke kom inn til området der han lå værfast.
Siste livstegn fra Seem var på tekstmelding ved 13-tida fredag. Han opplyste da at han var i god form, men at det var kaldt og at han frøs. Deretter gikk batteriet på mobiltelefonen tom for strøm.
Ekstremt vær
Et voldsomt snøfall og sterk vind har vært letemannskapenes største fiende i den vellykkede leteaksjonen etter Seem og hans tolv hunder. De siste tre dagene har mannskapene kjempet en tøff kamp mot ekstremværet.
Bare tråkkemaskiner fra alpinsenteret på Oppdal har klart å ta seg inn gjennom den dype løssnøen. (©NTB)