Komboen av krydret og søtt gjør dette til et herremåltid ved et hvert leirbål. Hvor sterkt krydret du liker maten bestemmer du selv.

Skjermbilde 2022-03-10 kl
Foto: John Hobberstad

Utemat er kos

En del av kosen er å lage all maten ute, men om du ønsker å spare tid ute kan du gjøre en del forberedelser hjemme. Vi anbefaler det første - maten er en del av turopplevelsen. Unn deg heller litt bedre tid når du skal på tur. 

Rettene passer perfekt enten du er alene eller sammen med noen på tur.

Hovedrett: Tacobaguett

- Hvitløksbaguetter
- Revet ost
- Kjøttdeig
- Tacokrydder
- Tortillachips
- Aluminiumsfolie

Slik gjør du:
Stek kjøttdeig med tacokrydder i en stekepanne. Skjær baguettene på tvers, uten å skjære helt gjennom. Fyll opp med kjøttdeig, ost og knus tortillachips over. Pakk inn i aluminiumsfolie og stek den på indirekte varme inntil glørne i 15-20 minutter. Snu et par ganger.

Skjermbilde 2022-03-10 kl
Foto: John Hobberstad

Dessert: Pannestekte epler

- 2 epler
- Sukker
- Kanel
- Vaniljekesam

Slik gjør du:
Skjær epler i biter, strø over med sukker og kanel. Stekes i panne over bålet til eplebitene er gyldne. Serveres med vaniljekesam

Slik bygger du et bra bål for matlaging

Finn et flatt underlag og legg noen steiner i en ring for å hindre spredning. Begynn med to store kubber i cirka lik høyde nederst, bygg så opp med to nye kubber som du legger motsatt vei. Bruk tennposer eller tørkvist til å fyre opp fra toppen. Avslutt med å legge 3 kubber øverst over flammene. Bålet vil nå brenne nedover og tar dermed lenger tid å brenne ut samtidig som du har flate kubber å sette stekepannen og kjelen på.

 

Kilde: Bergans blogg