- Det er første gang vi har tatt påsketuren i shorts. Det er kjempedeilig, gliser jentene. Påskesola varmer mer enn normalt, og det er ikke mange stedene man finner snø denne påska. Også på Haukelifjell er det noe glissent med snø, men det holder akkurat til at påskefolket kan kose seg både i alpinbakken og i langrennsløypene, melder Varden.

Haukelipaaske02_620x413
Haukelifjell skisenter venter rundt 2 000 besøkende i bakken Skjærtorsdag

Historisk lite snø

- Men det er universalklister som gjelder i løypene i dag, ler jentene. Det er historisk lite snø på Haukelifjell til påske, men Nils Asbjørn Haugen, driftsleder ved Haukelifjell skisenter, lover skiføre ut påske.

Flere alpinanlegg har stengt i Telemark, og dermed drypper det ekstra gjester på Haukelifjell. Haugen regner med rundt 2 000 besøkende i bakken i dag, som er noe mer enn normalt på Skjærtorsdag.

- Vi er godt fornøyd, smiler Haugen.

Haukelipaaske03
Skiløperne i Silkedalen fikk det trøblete onsdag.

- Ikke så mange i bakkene

I Rauland tærer det hardt på snøen, men Rauland skisenter har fortsatt fire heiser åpne.

- Vi kommer i alle fall til å ha åpent fram til lørdag, så får vi vurdere videre. Det er ikke så mange i bakkene her på skisenteret som normalt på grunn av litt dårligere forhold enn vanlig, men i parken på Vierli er det veldig fine forhold, sier skisentereier Stein Birger Johnsen.

- Vi holder også en langrennsløype åpen i Silkedalen. Der var det en strøm av påsketurister skjærtorsdag. Folk er mildt sagt påskebrune etter knallsol mange dager i strekk og koser seg selv om det er lite snø, forteller han.

Klikk her for å komme til Hytteavisens Facebook-side