– Alle har valgt å reise hjem fra påskeferien 1. påskedag. Dette er akkurat som før, det virker som om folk svært gjerne vil ha en ekstra fridag hjemme før de skal tilbake på jobb, sier vaktoperatør Gun Aaserudhagen i Statens vegvesens veitrafikksentral til NTB.
Søndag ettermiddag forteller hun om saktegående køer og tett trafikk over hele landet.
– Verst har det nok vært på Østlandsområdet som har hatt den største trafikkpågangen, sier Aaserudhagen.

Sommerdekk
Trafikken var i 17-tiden tett og saktegående på riksvei 4 inn mot Oslo. E6 fra Lillehammer hadde også stor trafikk, men gikk noe bedre. På E16 fra Fagernes var det lange køer og det gikk ikke fort på riksvei 7 og riksvei 40 heller.
– Det går også veldig tregt i bergensområdet hvor det har kommet noe snø og snøslaps. Antakelig er det en del som kjører med sommerdekk, sier Gun Aaserudhagen. Også politiet bekrefter overfor NTB at flere har valgt sommerdekk på hjemturen.
På E39 i grensetraktene mellom Rogaland og Vest-Agder var det flere trafikkuhell i snøslapset søndag.
Men også på Østlandet begynte snøen å dale søndag ettermiddag.

– Bli i køen
Ved veitrafikksentralen ber vaktoperatøren folk om å kjøre forsiktig og ikke ta noen unødige sjanser.
– Vi har hatt stor pågang fra trafikanter i hele dag, men det har ikke vært mye uvettig kjøring. Vi anbefaler at folk holder seg i køen og holder god avstand. Ta hyppige pauser og lytt til veimeldingene på radio, sier Aaserudhagen som sier det ikke er noe å spare på å finne alternative veier. Hun legger til at hasardiøse forbikjøringer heller ikke er veldig smart i den tette trafikken hjem fra påskefjellet.
– Nei, da sparer man faktisk ingen ting, sier hun.
Til tross for nedbør og vanskelige kjøreforhold flere steder var det bare Hardangervidda av fjellovergangene mellom øst og vest som var stengt søndag. (©NTB)