rode_kors_flagg_100x73
Kun ett dødsfall er meldt fra Røde Kors Hjelpekorps i år. En kvinne som ble tatt av skred i Troms var i live da hun ble hentet ut av skredet av hjelpekorpset, men døde på sykehus noen dager etter at hun ble hentet. Flere i aksjon Den siste uka har et mannskap på totalt 1700 personer vært i beredskap for Røde Kors Hjelpekorps. De har vært fordelt på 170 vaktsteder landet over. Totalt 425 av de 1700 har måttet rykke ut på forskjellige aksjoner i løpet av denne påsken.
060417_paaskestatistikk
Årets statistikk sammenlignet med påsken 2005 og 2004 viser at det har vært færre aksjoner og skader, men flere hjelpekorpsere i aksjon.
Beredskapen stor også i byen Ikke alle har fylt uka som har gått med skiturer, appelsin og hytteliv. Faktisk reiser bare 20 prosent av Norges befolkning på fjellet i påsken. Høytid er også høysesong for ensomhet. Derfor har de frivillige i Røde Kors som jobber med omsorg og inkluderingsarbeid har også vært i beredskap denne påsken. For eksempel har besøkstjenesten, flyktningeguiden og visitortjenesten for innsatte i fengsler vært aktive på forskjellige steder i landet. I tillegg har Røde Kors sine distriktskontorer og lokallag holdt åpne hus og arrangert aktiviteter for enslige, eldre, flyktninger, innvandrerungdom, tidligere rusmisbrukere, psykisk syke. Også Røde Kors-telefonen for Barn og Ungdom og nettjenesten Kors På Halsen ( www.korspahalsen.no) har vært bemannet i påsken. kilde: Røde kors