Avisa har vært i kontakt med flere aktører som gir uttrykk for at julehelgen i år har karakter av påskerush.  I Trysil er romjulshelgen fra torsdag til og med nyttårsaften nesten fulllbooket, forteller daglig leder Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil til avisa.

Forhåndsbookingen til hoteller, hytter og leiligheter har økt seks prosent i forhold til ifjor. Hun regner med storinnrykk også i de private hyttene i Trysil til helgen.
 
Thon-hotellet på Skeikampen forteller om fullt hus julaften og nytttårsaften og 80 prosent belegg i romjula. I romjula er belegget foreløpig på rundt 80 prosent, skriver DN.
 
250 leilighetssengene på Norefjell Booking var allerede i november fullbooket til nyttårshelgen.
 
- Vi har hatt mye større pågang dette året og har stor etterspørsel fortsatt. De fleste gjestene kommer 29. og 30. desember, sier Berit Marie Bjøre, daglig leder i Norefjell Booking til avisa. Også Quality Spa & Resort Norefjell bekrefter at de har stor pågang sammenlignet med fjoråret.
 
Dansker til jul
 
Skistar Norge melder om økning på 45 prosent i forhåndsbestilllinger for jul og nyttår i Hemsedal sammenlignet med 2011. Mange dansker har valgt Norge og Hemsedal for julefeiringen. Bookingen øker mest i julehelgen. Tradisjonelt er belegget i nytttårshelgen høyt i Hemsedal, særlig med nordmenn, sier destinasjonssjef Trond H. Østby til DN
 
Geilo har også større pågang enn tidligere og hoteller, hytter og leiligheter fylles opp.
 
Den nye påsken
 
- Samlet er det booket nesten 65 prosent. Noen hoteller har så godt som fullt i nyttårsshelgen, mens andre har kapasitet fremdeles, sier Pål K. Medhus, turistsjef i Hol kommune. Julen later til å bli den nye påsken, både i privat hyttebruk og i forhold til kommersielle senger, sier han.
  
 Booking Service Beitostølen melder om rundt ti prosent bedre forhåndsbooking til jul og nyttår enn i fjor. Radisson Blu ligger alene an til et belegg på 55 prosent i julehelga, nesten femti prosent mer enn i fjor.