Kajakk_Tromso_Tonsberg_01_640x480
- Seks spekkhoggere og plutselig var unge Østlie under vann. Men en tungt lastet kajakk gjorde eskimorullen enklere. Fatter'n fikk ikke en gang med seg hva som skjedde, sier sønnen.

- I går ble du kalt Kong brødhue av de sju fjorder, i dag er du eskimo-Østlie, sier faren til Magnus Østlie, Laurence, i videobloggen på turkameratenes blogg.

Etter over 1.500 kilometer med padletak, snakker vi med far og sønn som befinner seg rett sør for Bergen, og spør nettopp: Hva får dere til å padle fra Tromsø til Tønsberg?

- Ja ... vi liker å padle begge to. Det har blitt noen ukesturer sammen og norskekysten var lett tilgjengelig - og en av verdens vakreste, må vi konstatere, sier unge Østlie som bor i Tromsø.

- Da vi fikk fri hjemme og fra jobb, var det akkurat dette vi skulle gjøre.

Kajakk_Tromso_Tonsberg_02_500x333
Far og sønn Østlie, Magnus (til venstre) og Laurence, har forberedt turen godt.

Flåttsyk

Tønsbergbosatte Laurence Østlie fikk en alvorlig borreliainfeksjon for ti år siden. Men for bare noen år siden var han ferdig med sykdommen og i mai kunne far og sønn begi seg ut på sitt livs tur. En enorm kraftprøve fra Tromsø til Tønsberg.

- Fatter'n er 66 år og rimelig sprek, sier Magnus.

- Det har vært en flott tur. Og det er veldig morsomt å være på tur sammen. Vi har det gøy sammen. Jeg kjenner at kroppen er en utrolig maskin. Den imponerer hver dag og det er artig å se hva den tåler og få føle på den, sier han.

Turen har vært en opplevelse, men ikke minst en naturopplevelse. Alle dyrene, sier unge Østlie, spekkhoggere, ørn, oter, elg - alt som beveger seg i sjø, luft og på land, et vell av opplevelser.

De siste dagene har far og sønn lett febrilsk etter leirplasser langs Hordaland-kysten.

- Det er mye stein rett ned i sjøen. Men vi fant en perle. En kritthvit strand. Den kom sent, men godt, sier Magnus

Været langs norskekysten kan skremme den barskeste sjømann, men Østliene har klart seg bra.

- Vi var inneblåst i tre dager, men bank i bordet, vi har veldig bra vær. Men samtidig har vi har padlet i kuling og virkelig flyttet noen grenser. Men hele tiden har vi følt at vi er godt innenfor det vi makter. Vi hadde en velt, men det gikk bra.

Snart runder padlerne Jæren og Lindesnes. Der er det storhavet rett inn.

- Det blir en utfordring å ta den utfordringen der, sier Magnus.

Kajakk_Tromso_Tonsberg_03_500x368
Mens turen hittil har vært preget av mye idyll, gruer far og sønn Østlie seg til å forsere sommertrafikken med båt langs sørlandskysten.

«Bølgeentreprenører»

Men moder jords krangel med kajakkene er ikke det verste padlerne opplever.

- Bølgeentreprenører, sier Østlie.

Når vi runder enden av Norge og beveger oss oppover sørlandskysten blir det verst. Båtfolk i høysesong. Det er risikosport! Sier Magnus Østlie.

Etter å ha taklet båtfolket i høysesongen, er Østlieene hjemme igjen i midten av juli. Da er turen på 60 dager over og enden på reisen, kajakklubben i Nordbyen i Tønsberg nådd.

Da begynner ferieforpliktelsene på hjemmebane.

- Far snakker ikke om annet enn å ta svenskekysten også, sier unge Østlie.

Far og sønn Østlie har dokumentert hele turen i bloggen sin. Der finner du både video, foto og dagbok fra så å si hver eneste dag av padleturen.

Les hele den fantastiske turbloggen her

Kajakk_Tromso_Tonsberg_04_640x480
En god del pikkpakk er med på turen.