Enklere og mer praktisk

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no, SAGA Parkett, Tarkett og Gerflor

– Husk at sommeren ikke bare er ideell for utendørsarbeid, det er også en veldig bra tid for å pusse opp inne. Dette er en god periode å legge gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Hvis du sammenligner med andre årstider, som både er våtere og kaldere, er det ingen tvil om at det er store praktiske fordeler med å legge gulvet nå.

– Det er mye lettere å gjøre ting inne på sommeren. Skal du legge tregulv, må du for eksempel tenke på at du skal stå og kappe opp parketten. Da er det mye bedre å stå tørt og fint ute i stedet for i kulde og våt snø, sier Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig og distriktssjef i RBI Gulv, som blant annet forhandler parkett under varemerket SAGA.

Lene Lillejord, markedssjef hos Gerflor, er enig i at de praktiske fordelene er store, og legger til: – Om sommeren har du jo også mulighet til å rydde rom og sette møbler og annet rot ut mens du jobber. Vi merker på salget at flere og flere bruker sommeren også til å pusse opp innendørs. Det er nå folk har tid, i hvert fall hvis vi får regnværssommer, sier hun.

Ideelle forhold

Også klimaet om sommeren tilsier at dette er den perfekte tiden for å få på plass drømmegulvet – i hvert fall om drømmegulvet er et flott tregulv. Tre er nemlig et levende materiale, som sveller og krymper i takt med forandringer i luftfuktigheten.

– Den høye temperaturen og luftfuktigheten i sommermånedene gir forhold som er ideelle for å legge tregulv. Når det er kaldt ute og luftfuktigheten er lav, som på vinteren, kan treverket reagere med å krympe, noe som vil gi gliper i skjøtene. Disse glipene vil forsvinne når luftfuktigheten stiger igjen, så det er ikke noen krise, men det er fremdeles fint å legge gulvet nå. Da reagerer ikke treverket med en gang og det får mer tid til å tilpasse seg klimaet det skal være i, sier Langelandsvik.

Tid og penger

I tillegg til de gode forholdene, er det ingen hemmelighet at feriepenger og tomme kalendere taler for litt oppussingsarbeid om sommeren.

– Både feriepenger og skattepenger kommer inn på kontoen i disse tider, og det er jo ingen tvil om at det kommer godt med når du skal pusse opp, avslutter Bigum Borgen.