Foto: Politiforum

Hemsdalordfører Pål Rørby ser ikke bort fra at flere smittede er på hyttene. Resultatet fra flere coronatester er ventet med det første. 

Regjeringen befaler

- Det er nettopp det vi har forsøkt å unngå: At syke folk fra andre kommuner kommer hit og belaster vårt helsevesen, sier ordfører Rørby til Dagbladet.
 
Regjeringen vedtok søndag forskriften som pålegger folk å pakke sammen og komme seg hjem fra hyttene. Bare folk som har hytte i hjemkommunen kan dra på hytta. Alle andre må forlate hytta for denne gang. Myndighetene er klar for å sette makt bak kravet. I den store hyttekommunen Vinje i Vestfold og Telemark kommer politiet til å patruljere i hytteområder i kveld og i morgen, opplyser ordfører Jon Riklard Kleven til Vest-Telemark Blad.
 
 

Trykket letter

Ordføreren i Hemsedal er godt fornøyd med effekten av de midler som er tatt i bruk for å få folk til å holde seg hjemme.
 
- Nå ser vi en god effekt. Fra i går kveld til i formiddag har 700 personer reist fra Hemsedal. Vi puster lettet ut over at Erna Solberg og resten av regjeringen forsto situasjonen, og bisto i å fraråde folk å reise hit, uttaler han til Dagbladet.
Uten kraftige formaninger fra statsminister og ordførere rundt om i landet, frykter Hemsedal-ordføreren konsekvensene for hyttekommunene kunne blitt store.
 
- Da hadde vi hatt en bombe her oppe. Folk ville ha gått på afterski, butikken og coronafester. Jeg har hørt at taxiene her har nektet å hente folk fra coronafester. Folk har virkelig fortsått alvoret, sier han til Dagbladet.