- Dette viser at regjeringen mener alvor i arbeidet med vern av marka. Nettopp det å sikre markagrensen mot byggesonen er svært viktig nå før vi har en egen Markalov på plass.

Regjeringen vedtok i juni 2006 at det skal utarbeides en egen lov for vern av Oslomarka. Markaloven vil gi hjemmel for å fastsette endelig markagrense. Den endelige markagrensa kan avvike noe fra den midlertidige grensen. Endelig markagrense vil bli fastsatt i dialog med berørte kommuner.

- Det er nødvendig med midlertidig vern for å hindre ytterligere press på markagrensa mens lovarbeidet pågår. Et slikt vern vil sikre Oslomarka mot utbygging, sier Bjørnøy i en pressemelding fra Miljøverndepartementet.

Den midlertidige markagrensa skal vedtas gjennom rikspolitiske bestemmelser etter plan- og bygningsloven. Utkast til slike bestemmelser vil bli sendt på høring før de kan vedtas. Den midlertidige grensen vil bli fastsatt med utgangspunkt i de kommuneplaner som nå gjelder for området. Det tas sikte på at det midlertidige vernet vil bli gjort gjeldende fra sommeren 2007.

Les pressemeldingen fra Miljøverndepartementet (åpnes i nytt vindu)