Fvn.no skriver at to hytter som ligger ute for salg på Justøy ved Lillesand har pris på henholdsvis 900.000 kroner og 10 millioner. Den billigste er noe mindre enn den andre, men nyere og tilsynelatende i bedre stand. For den snaue millionen kan kjøper nyte utsyn over grønne enger, og slippe skrålende badeløver, hvinende båter og havsalte vinduer.
For den som er villig til å bla opp mer enn ti ganger så mye, venter god plass i strandsonen. En helt ålreit hytte, ifølge megler, båthus med rusten slipp og meter på meter med brygge. Og akkurat her ligger forskjellen. Megler Gunnar S. Sædberg synes det er håpløst å sette de to opp mot hverandre, skriver fvn.no.

- Det blir som å sammenligne epler og pærer, eller kanskje til og med epler og kokosnøtter. Den eneste fellesnevneren for de to hyttene er etter min mening at begge ligger på Justøy, sier Sædberg.

Lite pris i hytta
Han vil nødig si akkurat hvordan man er kommet fram til prisantydningen på 10 millioner, men går med på et par eksempler, skriver fvn.no.

- Hadde det ikke vært båthus på den eiendommen, kunne det for noen gitt en reduksjon på 3-4 millioner i betalingsviljen, men det er ikke riktig av meg å si noe om det. Eller sett at det ikke var båthus og ikke strandlinje i det hele tatt. Da hadde kanskje hytta ligget rundt halvannen million. Men dette er jo et helt søkt tema, sier Sædberg.

Han slår imidlertid fast at strand på eiendommen er en ekstremt prisdrivende faktor. Og når folk først har evne til å kjøpe en eiendom til ti millioner, har de ofte råd til å koste på den enda noen millioner i opprustning, mener Sædberg. Jo dyrere eiendommene er i utgangspunktet, jo mer blir det gjerne lagt i dem etterpå også, sier han og mener dette er et gode for landsdelen.

- Tenk på alle håndverkerne som har arbeid med hytter i skjærgården, og verdiskapningen som følger av at hyttene blir så bra at de kan brukes hele året, sier Sædberg.

Fvn.no skriver videre at så langt er det ikke kommet akseptable bud på hytta, men en god håndfull interesserte har meldt seg, og det er forhandlinger på gang.

Amund Damgård, som skal selge den andre hytta, har ikke hatt stor pågang fra aktuelle kjøpere, selv om hytta har ligget for salg gjennom det meste av sommeren, skriver fvn.no.

- Jeg selger både hytta og gården, fordi jeg vil komme meg til et sted med bussforbindelse og gatelys. Når folk spør når bussen kommer, pleier jeg å svare «til høsten», sier Damgård.

Fra hytta er det 500-600 meter til bademuligheter og båtplass som er leid for 25 år. På den elleve mål store tomta er det skog nok til ved til eget bruk, selv om det også er innlagt strøm i hytta.

- Jeg hadde regnet med at den var både rimelig og attraktiv nok til å gå unna ganske kjapt. Men du vet, et båthus hadde sikkert doblet verdien, sier Damgård, som har merket seg at det er et springende punkt for folk som vurderer hytte på Justøya, skriver fvn.no