Varden.no skriver at i løpet av to år, har den gjennomsnittlige hytteprisen nærmest gjort en fordobling. I 2004 solgte Tangen 20 hytter for til sammen 36 millioner. I fjor var totalsummen 33 millioner for 16 hytter, og litt over halvveis inn i 2006 går prisutviklingen rett til værs.
Med unntak av årets dyreste hytte til 13 millioner kroner, som ligger i Kragerøskjærgården, befinner alle de andre hyttene seg i Eidangerfjorden. To av hyttene utgjør 20 millioner av summen. Tangen innrømmer at han selger hytter som hakka møkk. Bare denne uka solgte han to hytter for til sammen mellom fem og seks millioner kroner, skriver varden.no.

- Jeg solgte ei hytte på Løvøya i fjor til 2,5 millioner. De som kjøpte den rev hytta for å bygge ei ny. De ombestemte seg og solgte i vår, da fikk de 2,9 millioner for eiendommen hvor det bare sto igjen et anneks, forteller Tangen. Den dyreste hytta som er solgt i Eidangerfjorden gikk for syv millioner, skriver varden.no.
- Jeg hadde en selger som mente han var heldig hvis han satt igjen med en million kroner. Han fikk fem. Det blir som en lottogevinst. Nå er det sjelden jeg selger hytter på rundt to-millionen, men det henger jo sammen med at jeg har hatt mye fine hytter å selge, sier Tangen.

Det er ingen tvil om at det er beliggenheten som avgjør. Er det solfylte eiendommer med strandlinje, hopper prisene i været. I snitt har prisene økt omtrent 15 prosent de siste årene. Det største hoppet skjedde i 2003, da var prisøkningen på 25 prosent, skriver varden.no.
- Mesteparten av hyttesalgene er antakeligvis unnagjort i skjærgården, men det selges hytter helt fram til høsten, sier Tangen.

Bilde: Illustrasjon, Finn.no