Ordføreren synes skatten er for høy i forhold til prisen hun betalte for eiendommen. Kommunen har lagt antatt salgspris til grunn for skatten. Takstgrunnlaget har kommunen kommet fram til ved å ta utgangspunkt i omsetningstallene for eiendommer de siste tre årene. På denne bakgrunn har man kommet fram til en kvadratmeterpris på 12.600 kroner for hytter og 7000 kroner for boliger, skriver BT.
400 klager
Rådgiver Kjell Reigstad i Gulen kommune sier de har fått inn 400 reelle klager, de fleste fra hytteeiere. Reaksjonene retter seg spesielt mot verdifastsettingen, ikke på promillesatsen  Rådgiveren tror mange ikke er klar over hvor store verdier de sitter på. Bygde man hytte på 1980-talet for 500.000 kroner er hytta i dag verdt halvannan million, kanskje mer, sier han til BT.
 
På landstoppen
BTs undersøkelser viser at nivået på hytteskatten på Vestlandet kan måle seg med sørlandet og østlandet. I Kragerø betaler hytteeieren 1050 kroner i året for en hytte verd en million. I Gulen koster en tilsvarende hytte eieren 2375 kroner i skatt. Gjøvik som av Skattebetalerforeningen ofte er holdt fram som en versting på eiendomsskatt, legger til grunn en kvadratmeterpris for hytter på 6000 kroner.
 
- Uvelkomne melkekuer
I Lillesand har det lenge vært sterk irritasjon over hytteskatten. - For første gang føler vi oss reelt uvelkomne og sett på som melkekuer som kan behandles som kommunen finner for godt, skriver Anders Bye i sin klage til eiendomsskattekontoret. I følge Lillesandsposten opplyser han at flere hyttefolk nå vurderer å feriere andre steder eller utenlands.
 
 
Bye har hatt sin fritidseiendom i Høvåg siden 1991. Han reagerer med bestyrtelse på å måtte betale 15.000 kroner i årlig eiendomsskatt for fritidsboligen som mangler moderne fasilitet, og mener kommunen operer med rene fantasitakster. Frustrasjonen blir ikke mindre av at han ifølge eget utsang opplever at kommunen ikke besvarer hans spørsmål og krever inn skatten før taksten er endelig avklart, skriver Lillesandsposten.