Bildet: Planene for vindkraft i Engerdal provoserer hytteeiere og gjør hytteutbyggerne usikre på framtida. Foto: Leif Magne Flemmen.

Dette sier en hytteeier til hytteavisen.no. Vindmølleplanene har vært en het sak i lengre tid, og sist fredag ble utbyggingsavtalen mellom mellom Austri Vind og Engerdal kommune presentert på et folkemøte.

Kommunestyret skal treffe sitt endelige valg i november, men under møtet hvor blant andre en rekke hytteeiere deltok, tonet flere politikere flagg: De vil gå inn for utbyggingen. I følge Østlendingen ble de frammøtte hytteeierne sterkt provosert både av planene og politikernes holdning.

Hytteeiere kjemper mot vindmøller

Engerdal-ordfører Lars Erik Hyllvang ble møtt med høylytt buing da han erklærte at han vil si ja til vindkraftplanene på Kvitvola/Gråhøgda.

 
– Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil ta noe standpunkt til om jeg er for eller imot dette før vi hadde alle fakta på bordet. Det har vi nå. Og jeg må si at fordelene veier opp for de ulempene vi har sett for oss, sa ordfører Lars Erik Hyllvang i følge Østlendingen.
 
Austri Vind vil søke om konsesjon for alle fire utbyggingsalternativer, men daglig leder i Austri Vind, Ola Børke, la ikke skjul på at det er det mest omfattende forslaget selskapet primært ønsker.
 
Mens flere politikere uttrykte støtte til planene, var mange av de frammøtte svært kritisk, blant dem Tom Nordsveen fra «La fjellet leve». Han ga i følge Østlendingen uttrykk for at han var lite imponert over saksbehandlingen.
 
– Jeg reagerer på at det er utbyggeren sjøl som presenterer konsekvensrapporten, sa han og etterlyste samfunnsregnskapet som Austri ikke hadde klart å levere. Nordsveen syntes heller ikke inntektene kommunen er forespeilet er mye å skryte av. – Målt opp mot kommunens driftsbudsjett er dette bare små prosenter, sa Nordsveen og pekte på at kommunen på den andre siden vil tape innenfor turisme hytteutbygging og næring generelt.