Ungkarskvinnen midt i 50-årene lette etter hytta i sitt hjerte i flere år, mer eller mindre helhjertet. Helst ønsket hun seg en hytte på fjellet.

For noen få år siden var det fast fisk, men ikke akkurat på høyfjellet. Hamarkvinnen kom over en fantastisk tomt på Espa – en halv times kjøring fra Hamar.

Fordoblet i størrelse

Tomta på ca. 1,8 mål ligger høyt og fritt over Espa med fin utsikt over Mjøsa, vestvendt med nydelig kveldssol. Hytta som sto på tomta var ikke all verden, men beboelig. Den nærmest skrek etter noen med interesse for å holde den ved like og kanskje bygge på litt og heve standarden noe. Det ville Liv.

Uten å renonsere på kravet om å leve det gode liv og uten å redusere på kravet om en stressfri tilværelse på hytta, har den smått om senn nærmest blitt fordoblet i størrelse – og komforten er hevet betydelig, selv om det er langt igjen til Røkke-standard med flere kvadratmeter enn de fleste av oss kan telle og med flere toaletter enn man klarer å bruke i løpet av en middels sommerferie.

«Det gode liv»

Liv skaffet seg en brakke med toalett og dusj som ble plassert i vinkel på den opprinnelige hytta. Den har blant annet fått nytt gulv og en god del maling. Det siste som er skjedd er at brakka og hytta er bygget sammen til en vinkel – og arealet er nesten tredoblet.

Det er ikke til å unngå at prisen på herligheten har steget betydelig ettersom forbedringene har kommet til. Hittil har hun bladd opp omtrent 400.000 kroner til og masse egeninnsats av henne selv og gode venner.

Men det er langt igjen til å kalle hytta på Espa et millionpalass. Det vil ikke Liv – hun ønsker seg «det gode liv».