Per Håkon Sjulstok skuer bort på Nina Gulbrandsen og ler. Vi sitter i sofakroken i parets hytte i Bjønnåsen og beundrer utsikten mot Trysilfjellet i vest og Trysil Knuts fjellverden i nordvest.

- Du skulle sett solnedgangene her, tilføyer Nina drømmende. I mange år hadde Per Håkon hytte i Flendalen, litt lenger nord i kommunen. Veien fra parets hjem på Lørenskog til hytta passerer Trysils kommunesenter Innbygda. Per Håkons blikk ble hver gang dratt oppover i lia øst for sentrum. Det han så for seg var utsikt, kveldssol og nærhet til naturen.

Så da grunneier Per Lundberg hadde fullført en mangeårig prosess fra tanke, via langdryge reguleringsprosesser til ferdig infrastruktur og la tomter ut for salg, var det ingen nøling. Hytta til Nina og Per Håkon var den femte i feltet som sto ferdig. Nå har også Per Håkons bror kjøpt hyttetomt et steinkast unna.

Les også: Trysil er mest familievennlig

Bjonnasen04_600x399
Daglig leder for Bjønnåsen-utbyggingen, Vegard Fallet (til venstre), sammen med Per Håkon Sjulstok og Nina Gulbrandsen. Fra verandaen er utsikten fantastisk. Trysilfjellet ruver i vest, Trysil Knuts fjellverden i nordvest.

Sol og utsikt

115 tomter på mellom ett og to mål inngår i prosjektet Bjønnåsen hyttegrend. Hittil er det nedre og midtre felt som er prioritert, og drøye halvparten av tomtene er solgt og hyttene er i hovedsak ferdige. Et øvre felt kommer senere. Bjønnåsen-tomtene selges med vei, vann, avløp og strøm til tomtegrensa. Resten er fritt opptil tomtekjøperne, forteller Vegard Fallet, daglig leder for Bjønnåsen-utbyggingen. Han er innfødt trysling og tidligere ansvarlig for utbyggingen av hyttefeltet Solskiva, som ligger noen kilometer lenger syd for Bjønnåsen.

Sol, utsikt, skiløyper, nærhet til naturen, turterreng og jakt- og fiskemuligheter fremheves av utbyggeren som feltets store fortrinn. Skiløypene er tilknyttet Ås løypenett, og man kan gå 5-6 mil på ski i retning Sverige. 10 minutters kjøretur unna ligger Trysilfjellet og Norges største alpinsenter.

- Vi har ikke prøvd det ennå, men i teorien kan vi ta på oss skia ved hytteveggen og skli ned til skibussen. Etter en dag i bakkene, er det kun en kort drosjetur hjem igjen. Afterski tar vi på terassen i solnedgangen , sier Nina Gulbrandsen fornøyd.

Les også: Her vil flest kjøpe seg hytte

Bjonnasen01_600x399
Nina Gulbrandsen og Per Håkon Sjulstok i sofaen på hytta i Bjønnåsen hyttefelt.

Tyrilaft og oppstue

Hun og Per Håkon har oppført et tyrilaft-bygg med boflate på 182 kvadratmeter inkludert oppstua. Byggtjenesten Jørgensen AS i Bjørkelangen har levert den håndlaftede hytta med modellnavn Håvi, stedsnavnet der skihytta i Trysilfjellet ligger. Laftet er produsert i Litauen.

I byggeperioden har Nina og Per Håkon også bidratt selv. Nina har beiset og malt, Per Håkon har lagt fliser på gulvene og gjort mye annet. Etter at hytta var ferdig ved juletider i 2008, nyter paret hyttelivet stort sett hver eneste helg.

- Vi kobler utrolig godt av. Blir i godt humør av å være her. Bare utsikten er verdt turen. Når morgensola lyser på Trysilfjellet, eller når solnedgangene er rosa over Trysil Knuts fjellverden. Det er fantastisk flott, sier Nina.

Les også: Grønn hytte etter læreboka

Bjonnasen02_600x903
Den tørrmurte skiferpeisen er blant Per Håkons stoltheter. Varmeeffekten er fenomenal.

Tørrmurt skiferpeis

Per Håkon fremhever også ”cognackroken” i stua, et rom i rommet, omgitt av massivt laft og med grovt tregulv. Her står to komfortable lenestoler, og TVen kan vris bort fra sofakroken og rettes mot godstolene. Også peisen er Per Håkons spesielt stolt av. En massiv, grå stabel av skifer fyller det ene hjørnet i stua.

- Den er tørrmurt. Selv varmeristene er av skifer. Når vi får fyrt den opp, formelig pumper den varm luft ut, sier hytteeieren, som har sans for detaljer. På taket er peisen videreført med pipe i samme stil. Paret har stadig ski på bena når føret tillater det. Om sommeren sykler de, går tur – eller hugger ved.

- Det gir en ekstra glede å fyre med selvhugd ved i skiferpeisen. Varmen blir ekstra god, smiler Per Håkon.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE